пʼятниця, 16 жовтня 2020 р.

Прості артикуляційні вправи на кожен день

Артикуляційна гімнастика для дітей — ціла наука про те, як навчити малюка розмовляти. Маленьким дітям важко вимовляти звуки чітко, не спотворюючи слів. Для цього їм потрібно навчитися керувати своїм диханням, голосовими зв’язками, тренувати язик і губи. Один тільки язик, для створення акустичних ефектів, здійснює більше 30 різних рухів. Також в утворенні звуків беруть участь гортань, щелепа, губи та інші органи.

Звичайно, смішне перекручування звичних слів розчулює і підвищує настрій. Але батьки повинні розуміти: якщо вчасно не виправити дитячу мову, з часом невірна вимова може стати для дитини серйозною проблемою. Це і фізичний дискомфорт і соціальні – труднощі в спілкуванні.

Будь-які заняття з дітьми дають хороший результат тільки тоді, коли учням подобається цей процес. Артикуляційна гімнастики для дітей у будь-якому віці може приносити дитині і батькам радість, якщо використовувати маленькі хитрощі:

  • гратися з їжею – втягувати спагетті, склавши губи в трубочку, тримати на верхній губі вафельну трубочку, утримувати льодяник на висунутому язиці і т.д.;
  • робити артикуляційну гімнастику у супроводі веселих віршиків, використовуючи тематичні картинки.
  • повторювати рухи за персонажами у спеціально розроблених відео.
Автор відео: Анна Цибулько

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Особливості порушення навичок читання та письма у дітей початкових класів. Термінами "дисграфія" і "дислексія" познач...